Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barkó kézilabda kupa

Fővárosi siker az I. Barkó Kupán (Képgalériával)2012. október 7. (vasárnap) 19:23 A Budapesti Honvéd nyerte a városi sportcsarnokban megrendezett négycsapatos utánpótlás kézilabda tornát. Az I. Barkó Kupa az U12-es korosztálynak biztosított lehetőséget a különböző bajnokságokra való felkészüléshez. Az Ózdi KC fiataljai három mérkőzésen közel hatvan gólt lőttek, ám pontatlan védekezésük miatt közel ennyit kaptak is, ami a végelszámláskor bronzérmet eredményezett Bencze Tamás csapatának.
A négycsapatos tornát az Újra Ózdért Egyesület által életre hívott Barkóság Konferencia kiegészítő programjaként szervezte meg az Ózdi Kézilabda Club vezetése. A résztvevő együttesek jó ismerősei egymásnak, valamennyien rendszeres közreműködői a különböző utánpótlás bajnokságoknak. Az ifjú kézilabdázók az első percektől színvonalas játékkal szórakoztatták a nézőtéren helyet foglaló szurkolókat, akik hangos buzdítással viszonozták mindezt. A torna kiegyenlítettségét mutatja, hogy egy csapat sem maradt győzelem nélkül, vagyis a végeredményt az egymás elleni eredmények döntötték el. Ebből a Budapesti Honvéd jött ki a legjobban, így ők vihették haza a tornagyőztesnek járó serleget.
"Ez a korosztály, egy nagyon tehetséges korosztály. Országszerte 10-12 nagyon jó csapat van, amely remek mérkőzéseket tud játszani egymással. Így volt ez ma is, nagyon örülünk, hogy ebből a küzdelemből mi kerültünk ki győztesen. Bízunk benne, hogy jövőre is el tudunk jönni Ózdra, és meg tudjuk védeni elsőségünket" - mondta Nádori Attila a Budapesti Honvéd edzője.
Bencze Tamás, az ózdi fiatalok edzője szerint a torna remekül szolgálta az Erima bajnokságra való felkészülésüket. Az ÓKC ifjú tehetségei a Gyöngyös és a Honvéd ellen ugyan vereséget szenvedtek, az Elektromost azonban látványos játékkal legyőzték, így a harmadik helyet szerezték meg az I. Barkó Kupán.
Bencze Tamás az Ózdi KC edzője így fogalmazott: -"Ezek a tornák arra jók, hogy feltárjuk a hibákat. A ma látottak alapján a védekezésünkön mindenképp javítanunk kell a jövőben."
Az ÓKC játékosain és edzőin kívül az Elektromos öltözőjében is ismerős arcokkal találkozhattak a kézilabda szerető ózdiak. A fővárosi csapatot a pálya széléről Lükő Anita irányította, a lelátóról pedig a klub szakmai igazgatója, Pribék István követte figyelemmel a küzdőtéren történteket.
Munkácsi Norbert

Az I. Barkó Kupa eredményei:
Ózdi KC - Gyöngyös KK 22 - 26 (12 - 13)
Bp. Elektromos - Bp. Honvéd 13 - 11 (7 - 6)
Ózdi KC - Bp. Honvéd 18 - 25 (9 - 14)
Gyöngyös KK - Bp. Elektromos 27 - 12 (17 - 6)
Bp. Honvéd - Gyöngyös KK 23 - 21 (14 - 14)
Ózdi KC - Bp. Elektromos 19 - 11 (12 - 8)

A torna végeredménye:
1. Budapesti Honvéd
2. Gyöngyös KK
3. Ózdi KC
4. Elektromos
 
                         
Fotó: Munkácsi Norbert
Vissza